Klizački klub Medveščak | Koturaljkaški klub Medveščak | Schlosserove stube 2, 10000 Zagreb | Telefon: +385 (0) 98 421 139 | Fax: +385 (0) 1 4555 404 |
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ISU-ov program edukacije ČISTI KLIZAČ

ISU je objavio program edukacije pod nazivom Čisti klizač!
Čisti klizač je online, interaktivni i edukativni program baziran na zahtjevima za obrazovanjem svjetskog anti-doping koda. Program će dati klizačima i njihovom pratećem osoblju znanja o ključnim temama anti-dopinga te daljnju motivaciju da se nastave baviti čistim sportom.

Kad se završi svih devet modula programa, korisnik će postepeno naučiti pravila anti-dopinga, uključujući anti-doping precedure, WADA listu zabranjenih supstanci itd. te će sami korisnici postat svjesniji svojih djela kao i posljedica dopinga.
Program je dostupan na šest jezika: engleski, francuski, njemački, španjolski, ruski i kineski.
Nakon uspješnog završetka svih modula korisnik će biti registriran kao ovjeren.
"Clean skater" program započinje kao neobvezan, no moguće je da će u budućnosti postati obvezan za sve klizače koji sudjeluju na ISU natjecanjima. Zato ISU ohrabruje sve klizače da dobiju svoju anti-doping diplomu što je prije moguće.
Program se nalazi na naslovnoj stranici HKS-a (http://www.croskate.hr/) i na desnoj strani naslovne stranice ISU-a (www.isu.org) pod imenom ISU Anti-Doping Education and Certification Program - CLEAN SKATER.

HKS