Klizački klub Medveščak | Koturaljkaški klub Medveščak | Schlosserove stube 2, 10000 Zagreb | Telefon: +385 (0) 98 421 139 | Fax: +385 (0) 1 4555 404 |
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Radionica Roditelji u sportu 17.02.2020.

Poštovani roditelji, 

U dogovoru sa voditeljicom radionice, prof.psih, sportskim psihologom Vesnom Hude, pozivamo Vas na radionicu koja će se održati u ponedjeljak, 17.02.2020.godine u 19h u prostorijama  SSGZ (Savska 137), soba za sastanke, na 3.katu. 

Neosporna je velika uloga roditelja u životu mladih sportaša/natjecatelja. Uz trenere, roditelji daju najveću podršku djeci i mladima u bavljenju sportom. Pritom su važne poruke koje šalju, kao i ponašanja koja ispoljavaju prije, tijekom i/ili za vrijeme trenažnog procesa i/ili natjecanja.

Ponekad i roditelji sami trebaju podršku kako bi lakše pomogli djetetu koje je u stresu, bez obzira radi li se o pozitivnom ili negativnom stresu, pobjedama ili porazima. 

Na praktičnoj, interaktivnoj radionici, koju smo pripremili za roditelje, nastojat ćemo odgovoriti na sljedeća pitanja: 

  1. Mogu li roditelji utjecati na stvaranje klime usmjerenosti na razvoj vještine i suradnje? Na koji način?
  2. Možemo li pomoći sportašima u porazu ili u situacijama kada ne ide kako bi htjeli? Kako pomoći djeci da dožive osjećaj uspjeha i pozitivnog iskustva u pobjedi, ali i u porazu?
  3. Kako komunicirati s djetetom sportašem prije i nakon uspješnih i manje uspješnih natjecanja?
  4. Kako pronaći balans u sportskom i nesportskom životu djeteta?

 

Pozivamo roditelje na druženje i razmjenu iskustava, kako bismo svi skupa omogućili djeci da budu još uspješnija i zadovoljnija u sportu kojim se bave. 

dr.sc.Vesna Hude

Kristina Blat Cviljak